Конак


Модерен планински објект базиран на традиционален изглед, совршен за Вашиот одмор.

„Конак“ – Попова Шапка е модерен планински објект базиран на традиционален изглед. Сместен е на Шар планината во скијачкиот центар Попова Шапка на 1760 мнв. Поволната географска положба релативно блиску до Тетово на 18 км и Скопје 55 км главниот град на Република Македонија го прави да го посетат голем број туристи и во летната и во зимската скијачка сезона. Особено задоволство ќе Ви овозможи ентериерот на објектот во комбинација на дрво и камен со камин и отворен поглед на скијачките терени. На платото пред објектот се наоѓа голема тераса која има јужна ориентација и доста погодна за престој во текот на зимската сезона поради големиот број сончеви денови кои се главна одлика на скијачкиот центар Попова Шапка.

 • 15 СОБИ
 • РЕСТОРАН
 • СКИ КАФЕ
 • КОНФЕРЕНЦИСКА Сала
 • САУНА
 • БЕСПЛАТЕН WI-FI & ТВ
 • ТРАНСПОРТ ДО АЕРОДРОМ
 • СКИ И СНОУБОРД ШКОЛА
 • РАТРАК & МОТОРНИ САНКИ

5 причини зошто да го посетите „Конак“ - Попова Шапка

 • Најдобро оценето сместување на Попова Шапка
 • Лоцирано на самите скијачки терени
 • Идеално место за одмор, релаксација и рекреација
 • Одлична услуга, прекрасен амбиент, традиционална кујна
 • 365 дена, тука за Вас